Glazed meditation room overlooks traditional courtyard

Ming Gu Design has grafted a glazed meditation area onto this historic home in Nanjing, China, which projects out to overhang a central courtyard.

The Nanjing-based architecture studio added the gabled meditation room, which features glass walls, to the centre of the heritage-listed house.

The meditative space protrudes outwards and overhangs the base of the existing structure of the house, appearing as if it is suspended over a gravelled area of the courtyard.

Blinds can be pulled down on either side of the glazing to adjust the light and provide privacy from the rooms that overlook the courtyard. On the underside of the roof, wooden panelling protects the room from direct sunlight overhead.

Comments

comments

Utopian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *