Spectacular loft with textures combination

This design shows that we can combine opposing textures and have a perfect aesthetic balance!

The project is the design of a condo located on the ground floor of a 1887 triplex in the Plateau Mont-Royal.

The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition, in order to communicate their material, their relief and color environment.

Designer: Anne Sophie Goneau

The open kitchen is the focal point of the space; it unfolds on the dining room and living room, where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall which preserves the view of the bare brick; an archaeological reminder wanting to highlight the existing raw materials as an exhibitor showcase. On the ground, a radiant hot water heating system was installed under a concrete slab, which was covered by a light gray epoxy and polyurethane matt finish.

Designer: Anne Sophie Goneau

The steel beam, flameproof, delimits the passage area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate setting, which features the original hemlock wall.

Designer: Anne Sophie Goneau
Designer: Anne Sophie Goneau

 

http://www.asgoneaudesign.com/fr

Comments

comments

Utopian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *