Interview

Aristokrati, sipërmarrësi, princi i njëmijë e një jetëve e artisti kompleks Jarl Ale de Bassevile, shfaqet shpesh në Shqipëri.

Është folur shumë për të si fotografi i nudove të Zonjës së Parë, Melanie Trump, apo origjinën e tij të lashtë të lidhur me anzhutë. E çuditshme është që pasi ka shëtitur botën tre herë, ai vendos të ndërtojë një shtëpi të Libofshë të Fierit. “Ishte një emocion shpirtëror që e kuptova sapo mbërrita. Ky […]

Read more
AledeBasseville, Politic

Egla Harxhi për projektin e De Basserville

A është De Basserville një aventurier në kërkim të vëmendjes me ide utopike? Mentor Nazarko: Qartë. Një pyetje kam. Ka mbrapa shfaqjes tënde në mediat shqiptare së bashku me Basseville-in, ka një kombinacion? Ka një projekt? I cili fillon si shfaqje që krijon vëmendje për shkak të jetës tënde që bëhet publike; dyshe-treshe? Ka diçka […]

Read more
Art+Culture

Prapaskenat e konkurseve të bukurisë dhe si kalova mes tyre

Egla Harxhi, provokatorja e lexuar e tabuve dhe hipokrizisë së botës femërore shqiptare dhe shoubizit të stisur. Ama në kufijtë e të lejueshmes ligjërisht Mentor Nazarko: Jemi në Bar “Hemingway”, një nga ato pikat ku rinia tiranase, intelektualët e kryeqytetit, po edhe jashtë kryeqytetit, gjenden për të shkëmbyer idetë e tyre, miqësitë e tyre, për […]

Read more
Art+Culture, Politic

Marrëdhënia treshe është ekuilibri i përsosur

Egla Harxhi flet për seksualitetin, raportin tresh dhe ekuilibrin që synon nëpërmjet tij. Dashuria nuk është tek fjalët, por tek veprat Mentor Nazarko: Ti guxove, se e le të kuptoje…e bëre publike se në jetën e shumëkujt mund të ketë momente të tilla apo se kishte kërkim të kënaqësisë edhe në forma jotradicionale si lezbizmi, […]

Read more
Archive

Inspiration archive #30

Inspiration from the Archive of Jarl Ale de Basseville  want to give readers the opportunity to rediscover the shooting the most iconic of Utopian Magazine. If fashion has always been a mirror of the time, fashion photography is an art that depicts and interprets the social, cultural, …

Read more
AledeBasseville, Photograhy

Inspiration archive #26

Inspiration from the Archive of Jarl Ale de Basseville  want to give readers the opportunity to rediscover the shooting the most iconic of Utopian Magazine. If fashion has always been a mirror of the time, fashion photography is an art that depicts and interprets the social, cultural, …

Read more
AledeBasseville, Art+Culture, Editorial

Exclusive Interview of Jarl Ale de Basseville

Photographer : Shoky van der Horst represented by @Kaptive.fr Shokyphotographe.com www.shokyvanderhorst-artphoto.com Grooming: Jacques Uzzardi @Kaptive.fr Studio : E-studios-Paris.com You are against the system of escorts or prostitution and in your latest work you have been attacking this system? What made you be so against it? How can I not be against it. I am against […]

Read more
Architecture, Collector Covers, Photograhy

Albanian Star in Paris

After architecture school master degree and opportunities in Usa and Japan to work for an archistar Kengo Kuma, she was representing Albania in the contest of Miss World 2008 in South Africa, Johannesburg. She decided after to follow her dream of becoming an actress and move to Paris to pursue one of most the famous […]

Read more
Art+Culture, Photograhy

The Ancient World by Mark Doty

  Today the Masons are auctioning their discarded pomp: a trunk of turbans, gemmed and ostrich-plumed, and operetta costumes labeled inside the collar “Potentate” and “Vizier.” Here their chairs, blazoned with the Masons’ sign, huddled like convalescents, lean against one another on the grass. In a casket are rhinestoned poles the hierophants carried in parades; […]

Read more
Art+Culture

The Lady of the Lake

From underneath an aged oak That slanted from the islet rock, A damsel guider of its way, A little skiff shot to the bay, That round the promontory steep Led its deep line in graceful sweep, Eddying, in almost viewless wave, The weeping willow twig to rave, And kiss, with whispering sound and slow, The […]

Read more
AledeBasseville, Art+Culture, Collector Covers

Material girl

Some boys kiss me Some boys hug me I think they’re ok If they don’t give me proper credit I just walk away They can beg and they can plead But they can’t see the light (that’s right) ‘Cause the boy with the cold hard cash Is always Mister Right ‘Cause we are living in […]

Read more