Photograhy

The Critical Influence of Photographer Ilse Bing

While photographers like Henri Cartier-Bresson, Man Ray and Brassaï are widely credited with establishing Paris as the centre of modern photography in the 1930s, the similarly innovative and influential German photographer Ilse Bing, who also resided in the city at that time, is more frequently overlooked. Bing was one of the first image-makers to master […]

Read more
AledeBasseville

Unë trashëgimtar i mbretit të parë të Shqipërisë Karli i I deklaroj,

Është jetike të mbrohemi kundër pushtimit të perandorisë së re Osmane. Erdogan-it me krijimin e referundumit së fundmi, i janë dhënë të gjitha kompetencat e një diktatori. Qëllimi është i qartë: krijimi i një shteti radikal islamik.  Sot ai është krahë për krahë me “vëllezërit myslimanë”.  Vendet perëndimore nuk po arrijnë të shohin kërcënimin që […]

Read more
AledeBasseville

Tatu, Simbole Punk-u, rocker-i, masonerish dhe familje aristokratike –Jarl Ale de Bassevile

Navigim fotografik në gjymtyrët e një njeriu që jeton në dy a më shumë botë (galeri fotosh) Është një ushtrim jo thjesht gjimnastikor të ngrihesh në mëngjes dhe të vendosësh unazat e ndryshme të anëtarësisë, apo të prejardhjes së pretenduar disa brezore nga familje të ndryshme aristokratike. Është përkujtim i përditshëm i përkatësisë së njëkohshme […]

Read more
AledeBasseville

Historia interesante dhe idetë utopike të një trashëgimtari të familjeve të mëdha evropiane

Fotografi i parë i Melani Trump, ose një aventurier (?!), me gjak blu që do të na shpëtojë (Foto Ekskluzive/Video Intro) Konica.al ka bashkëbiseduar me një personazh interesant, jo krejt të panjohur për publikun shqiptar, Alexandre de Basseville. Ai ofron disa identitete personale, disa shtetësi, disa jetë, disa lloj aktivizmash: për lirinë e gruas, për […]

Read more
AledeBasseville, Politic

Egla Harxhi për projektin e De Basserville

A është De Basserville një aventurier në kërkim të vëmendjes me ide utopike? Mentor Nazarko: Qartë. Një pyetje kam. Ka mbrapa shfaqjes tënde në mediat shqiptare së bashku me Basseville-in, ka një kombinacion? Ka një projekt? I cili fillon si shfaqje që krijon vëmendje për shkak të jetës tënde që bëhet publike; dyshe-treshe? Ka diçka […]

Read more
Art+Culture

Prapaskenat e konkurseve të bukurisë dhe si kalova mes tyre

Egla Harxhi, provokatorja e lexuar e tabuve dhe hipokrizisë së botës femërore shqiptare dhe shoubizit të stisur. Ama në kufijtë e të lejueshmes ligjërisht Mentor Nazarko: Jemi në Bar “Hemingway”, një nga ato pikat ku rinia tiranase, intelektualët e kryeqytetit, po edhe jashtë kryeqytetit, gjenden për të shkëmbyer idetë e tyre, miqësitë e tyre, për […]

Read more
Art+Culture, Politic

Marrëdhënia treshe është ekuilibri i përsosur

Egla Harxhi flet për seksualitetin, raportin tresh dhe ekuilibrin që synon nëpërmjet tij. Dashuria nuk është tek fjalët, por tek veprat Mentor Nazarko: Ti guxove, se e le të kuptoje…e bëre publike se në jetën e shumëkujt mund të ketë momente të tilla apo se kishte kërkim të kënaqësisë edhe në forma jotradicionale si lezbizmi, […]

Read more
Art+Culture

LA VISION DE SAINT LAURENT KERING

Francesca Bellettini, la directrice générale de Saint Laurent a redressé les revenus de la marque au-delà d’un milliard d’euros, affichant une croissance de plus de 20% pour la sixième année consécutive. Cette croissance exponentielle a transformé Saint Laurent en locomotive de la société mère Kering. Pourtant la marque ne représente qu’un tiers du groupe Gucci. […]

Read more
Art+Culture

VINGT MILLE VIEUX SUR LES MERS

Depuis ces dernières années, les croisières organisées par les italiens sur l’ensemble de l’Adriatique et de la méditerranée accueillent une multiplicité de personnes âgées en goguette qui veulent se donner des vacances supra-ordinaires. Enfants d’après-guerre et des 30 glorieuses, ils se retrouvent aujourd’hui avec un pouvoir d’achat qui dépasse leur entendement, et leurs permettent tous […]

Read more
Art+Culture

ITALIAN CRUISE SHOW FOR GUCCI

The mayor of Florence, Dario Nardella is delighted that Gucci will held its next brand’s cruise show at the Palatina Gallery at Pitti Palace, which overlooks the garden recently restored, Boboli Gardens and said: “We are amazed at his ability to surprise, he’s broken out of predefined schemes, imposing his own and then breaking them […]

Read more